Om oss

Om oss

Træna Båtforening holder til på Husøy i Træna kommune, midt på Helgelandskysten. Kaianlegget for gjester ligger på sørenden av Husøy og medlemshavna ligger på Ærøy.

Litt historie:

Træna Båtforening ble opprettet i 1978. Foreningen jobbet for en småbåthavn i Janesvågen. Etter en tid ble den liggende "brakk".

Træna Småbåtforening hadde bygd og lagt ut en flytekai mellom Husøy og Ærøy. Den fungerte som et andelslag. Når en kaiplass ble ledig ble den solgt til neste eier.


Den 18. april 1991 ble Træna Småtforening gjenopplivet og slått sammen med da nedlagte Træna Båtforening.

I 2003 ble de første betongbryggene lagt ut. De besto av 5 seksjoner av 15 meter. Av disse var 3 beregnet for medlemmer og 2 for gjester.


I 2006 skiftet Træna Småbåtforening navn til Træna Båtforening.

Foreningen fikk Træna Kommunes kultur og miljøpris i 2009


I 2010 kom ytterligere 2 betongbrygge seksjoner. Dette var egentlig brygger for medlemsbåter planlagt lagt ut mellom Ærøy og Husøy, men ble midlertidig lagt ut i forlengelse av eksisterende gjestebrygger.


Høsten 2013 ble stålbryggen på Husøysiden flyttet over til Ærøy. Den ble kortet ned 2 seksjoner a 7 meter. Det ble kjøpt inn 2 stk betongbrgger som også ble lagt ut fra Ærøy.


Sommeren 2014 ble det kjøpt inn stålkaier, fortøyningsutstyr, strømsøyler og landgang til bruk under Trænafestivalen. Dette ble gjort med støtte fra Sparebank 1 , Trænafestivalen og Træna kommune.


Foreningen har i dag ca 45 medlemmer.

Styret består av følgende personer etter årsmøte i 2023:

Leder: Morten Gärtner

Nestleder: Jim Frode Holmen

Sekretær: Bjørnar Langskjær

Kasserer: Anita Fillingsnes Sjøset

Styremedlem: Rune Båtvik

Varamedlemmer: Stein Holmen og Tommy Sørensen

Nytt fra Styret:

Våren 2023 startet vi bygging av sanitærbygg og kafeutsalg i gjestehavna. Vårt kafetelt var så utslitt at det måtte erstattes. Sanitærbygg med dusj og toalett i gjestehavna har vært et savn i flere år.

Vi innser at dette ikke kan ferdigstilles i sommer.


Vi har startet utfylling av bakarealene langs medlemshavna på Ærøy. Vi kommer tilbake med mer informasjon under årsmøte i 2023.


Lagerbygget tar form litt etter hvert. Det er allerede lagt ned en betydelig innsats av medlemmer og støttespillere i bygget. Vi gleder oss til å få bygget ferdig slik at vi kan ta det i bruk.


Nå har Træna Båtforening kjøpt det meste av bakarealene langs medlemshavna på Ærøya.


Lagerbygget er lukket og vinduer og bordkledning er kommet på plass. Nå gjenstår innvendig skillevegger og kledning.


Styret prøver å være pådrivere for å få lukket lagerbygget så fort som mulig. Medlemmene har lagt ned en solid dugnadsinnsats. Nå begynner det å bli mer vinterlig og dagene betydelig kortere. Kanskje vi klarer å få inn vinduer og bordkledning på veggene ila januar?


Det arbeides med utforming av lagerbygg og disponering av arealet i medlemshavna. Oppmåling er utført og vi venter på endelig arealoppgjør mht salg og kjøp hos Træna Kommune.


Kommunestyret i Træna har godkjent at Båtforeningen kan få kjøpe arealet bak bryggene på Ærøy og tomt til lagerbygg. Vedlikeholdsplaner,  nettside og ordnede forhold på det elektriske anlegget er høyt prioritert.


Årsmøtereferat


 2014


2013


2012


2011


2010